Start.Hairextensions.Wax of I-tip.Verzorging.Acties.Foto's.Prijslijst.Contact.Voorwaarden.
Hairextensions geven een weelderige glamourlook. Maar om deze ook zo te houden, tja, daar moet je wél wat voor doen!
Het resultaat hangt voornamelijk af van de haar kwaliteit maar zeker zo belangrijk is de verzorging van de extensions.

Extensions  worden  gemaakt van 100% echt human haar ( waarom zo uitdrukkelijk het woord human? Omdat paardenhaar ook écht haar’is ;)
Haar wordt van nature gevoed door de haarwortel en deze voeding wordt weer verspreid d.m.v. het borstelen.
Hieronder vind je de meest belangrijke richtlijnen om je glamourlook te verzorgen :
Wassen  :  
                                                                                 
Allereerst is het heel belangrijk, dat je wacht met wassen tot 24 uur na het plaatsen van je extensions. Je bondings moeten nog uitharden. Was je je haar eerder, kan er water in je bonding dringen, wat je bonding week kan maken. Verder is het heel belangrijk dat je een goede shampoo gebruikt! Wat je beter niet kunt gebruiken zijn de 2 in 1 shampoos, de  'care en repair' shampoos, shampoos waarin fruitzuren zijn verwerkt, zoals in het merk Fructis bijvoorbeeld. De 2 in 1 shampoo en de care en repair shampoos kan je waxjes week maken en fruitzuren drogen je haar uit!

Maak het haar nat. Verdeel een beetje shampoo in je handen dan over heel het haar en vervolgens zachtjes in masseren. Maak hierbij geen draaiende bewegingen maar wrijf van boven naar beneden. Spoel het haar goed uit. Ook hier weer vanaf het voorhoofd naar de punten. Maak het handdoek droog en verdeel een beetje crème over de punten van het haar, zorg ervoor dat er geen crème op de waxjes komt  Niet alle keratine bondings reageren hier even goed op namelijk! Laat deze eventjes intrekken en spoel het haar vervolgens grondig uit. Droog het haar met een deppende beweging. Ook hier geldt weer: nooit draaien of wrijven!  Een tulband maken mag, mits je niet het haar eerst voorover gooit! Pak het haar, onder de waxjes, met één hand achter in je nek vast tot een losse staart. Knijp met je andere hand het overtollige water van boven naar beneden uit. Draai de staart voorzichtig een paar keer, (let hierbij wél op, dat alle waxjes nog steeds plat naar beneden op je hoofd liggen) en leg hem vervolgens op je hoofd. Nu kun je van de handdoek een tulband maken ;). Let wel op, dat je de handdoek niet te lang om je hoofd houdt, anders gaat het haar broeien en dat is niet goed voor de         
Borstelen  :                                                                                                                                 

Altijd beginnen met borstelen onderin de punten en langzaam naar boven werken. En vergeet zeker niet te borstelen óver je bondings! Hierover krijg je bij --JinXx-- een uitgebreide uitleg, ook op papier!

Het beste hiervoor is een speciale extensions borstel.  Met deze borstel worden niet alleen gemakkelijk klitten verwijderd maar deze borstel zorgt ook voor een prachtige glans op het haar. Vanaf 125 extensions krijg je er bij je eerste bezoek eentje gratis mee. Ze zijn ook los te koop voor  € 9,95

Kammen is niet aan te raden, maar als je persé wil, let dan op het volgende:  Begin altijd onderaan en hou altijd je haar vast onder de waxjes, zodat je niet per ongeluk extensions eruit trekt!  De speciale extensionborstel is echter meer dan afdoende tegen klitten, dus kammen is gewoon niet nodig !
Slapen  :                                                                                                                                     

Bind om klitten te voorkomen je haar altijd vast in bijvoorbeeld een losse staart of vlecht als je gaat slapen. Ga nooit slapen met natte haren! Door het vocht kunnen de waxjes week worden, plus dat nat haar kwetsbaarder is en het gedraai op je kussen niet zal waarderen. Dit geldt overigens ook voor je eigen haar!
Klitvorming/vervilten  :                                                                                                                      

Ondanks alle borstelbeurten, elke dag, kunnen er klitjes ontstaan en dan voornamelijk  boven de waxjes of microrings.
Dit komt door de natuurlijke haaruitval van ongeveer 100 haren per dag. Deze haren kunnen doordat ze vast zitten in de extensions niet weg en kunnen dus zorgen voor klitvorming . Controleer daarom zeer regelmatig of de extensions niet aan elkaar vast zitten. Is dit wel het geval trek ze dan voorzichtig van elkaar los. Een klusje wat zo gepiept is, onder het televisiekijken bijvoorbeeld :)
Styling.
Omdat dat bij hairextensions niet het geval is zul je het haar zelf moeten voeden om het in optimale conditie te houden. Naast voedende producten is een goed serum onmisbaar bij hairextensions! Serum zorgt voor een beschermend laagje, dat je extensions beschermt tegen bijv. hitte van je föhn en stijl- of krultang.